MUZIEK ORIENTATIE (AMV)

HIER WORDEN AANSTAANDE MUZIKANTEN GEVORMD!

Op jonge leeftijd samen zingen, muziek maken en gevoel voor ritme en melodie ontwikkelen is niet alleen super leuk, maar ook nog eens heel belangrijk. Goed muziekonderwijs verbetert namelijk de leerprestaties en helpt bij de sociale en emotionele ontwikkeling van jouw kind!

In onze cursussen Algemene Muzikale Vorming staat plezier voorop! In 10 afwisselende lessen leren de kinderen aan de hand van een muzikaal verhaal een heleboel verschillende liedjes zingen, ritmes klappen, maatsoorten en luisteren naar muziek. Daarnaast leren ze spelen op verschillende (slagwerk)instrumentjes.

Leuke oefeningen en een spannend verhaal zorgen in de les voor de nodige afwisseling en stimuleren de creativiteit en fantasie! Ze leren het verschil tussen hoge- en lage tonen, stilte en geluid, harde, zachte, lange en korte tonen. Vanaf groep 3 ontdekken de kinderen met muzikale spelletjes het allereerste begin op keyboard, blokfluit en gitaar en leren ze over het notenschrift.

Deze 10-weekse cursus biedt een goede voorbereiding voor het volgen van muzieklessen op een instrument!

Muziekfabriek

10-WEEKS Programma

We komen 10 ochtenden bij elkaar in onze studio in Zaandam. Hieronder vind je een korte beschrijving van de inhoud van de komende 10 lessen. 

GROEP 1 en 2 : Op muzieksafari

We gaan op muzieksafari! Samen met meester Stijn gaan we op avontuur in de jungle en de savanne. We komen de prachtigste dieren tegen, maar natuurlijk ook wel een paar enge… Een krokodil bijvoorbeeld…oei, hap! Bijt ‘ie in je.. Net op tijd weg!

Kun jij zo hoog zingen als een paradijsvogel? Kun jij trippelen als een muisje of stampen als een olifant? Hoe snel rent de panter naar een lekker hapje? Als de apen komen moet je heel veel herrie maken om ze weg te jagen, maar als de slang komt, zingen we hem zachtjes in slaap…

We gaan in deze cursus heel veel liedjes zingen, spelen op kleine instrumentjes en lekker bewegen en dansen op muziek.

GROEP 3 t/m 5 : DE TOVENAarsleerling

Aan de rand van een groot, donker bos, dichtbij de waterput, staat een oud huis. In dit huis woont de tovenaar met zijn tovenaarsleerlingen. Op een dag gaat de tovenaar op pad en laat hij de leerlingen achter.

Dat kan niet goedgaan… Hoe ging de toverspreuk nou ook alweer? En op welk instrument moest het gespeeld worden? Was het de vrolijke of de droevige toverspreuk? Let maar op dat je de buurheks niet in een kikker verandert… Oeps!

In deze cursus leren de kinderen op speelse wijze muziek te maken op instrumentjes, leren ze heel veel nieuwe liedjes zingen, muziek te noteren en naar muziek te luisteren.

(Vrij naar het verhaal van De Tovenaarsleerling – ballade van Goethe)
Kennismaken met muziek

PLUSpunten HAL-B

DEZE COACH gaaT met jou aan de slag

pianodocent Zaandam

Stijn Nederkoorn

Allround muziekdocent

Stijn vindt niets mooier dan zijn passie voor muziek overdragen aan zijn leerlingen. Zijn enthousiasme werkt aanstekelijk en dat zorgt ervoor dat elke leerling met veel plezier muziek leert maken. Stijn bespeelt meerdere instrumenten en zingt graag, maar zijn grote liefdes zijn de piano en de klarinet. Momenteel studeert hij Opleiding Docent Muziek aan het Conservatorium van Amsterdam.

Meest gestelde vragen

Nee, alle materialen, instrumenten en overige dingen die we in de les gebruiken zijn aanwezig. Er zijn dus ook geen extra kosten als je aan deze lessen meedoet. 

Net als ieder ander moeten ook wij ons natuurlijk aan de maatregelen houden. Onze studio's bieden voldoende ruimte om afstand te bewaren. Verder zorgen we natuurlijk dat iedereen in een veilige en schone omgeving de lessen kan volgen.

kennismaken met muziek

ALLES NOG EENS OP EEN RIJTJE

Data, tijden en locatie

De cursus Algemene Muzikale Vorming bestaat uit 10 lessen op zaterdagochtend 11, 18 en 25 september, 2, 9 en 30 oktober, 6 en 13 november, 4 en 11 december. De laatste les is er een korte presentatie. 

De lestijden zijn: 
Groep 1 en 2 : 10.15 – 10.45u
Groep 3 t/m 5 : 11.00 – 11.45u  (VOL)

Muziekschool Hal-B
Oostzijde 381
1508EP  Zaandam

Doelgroep

De lessen zijn gericht op basisschoolkinderen van groep 1 t/m 5. Een groep bestaat uit minimaal 5 en maximaal 10 kinderen.

WAT JE ALLEMAAL KRIJGT

Prijs

75,-

67,50 voor groep 1 en 2

99,-

89,50 voor groep 3 t/m 5

Als je je nu inschrijft pak je deze korting!

HELAAS...

Deze les is vol. We kijken op dit moment of we een extra les kunnen inplannen. Als je hiervan op de hoogte wil worden gehouden, vul dan hieronder je naam en e-mailadres in. We nemen dan contact met je op, zodra de nieuwe tijd bekend is.