BEGINNERSCURSUS PIANO

Wil jij de basics van piano spelen leren?
Doe mee aan onze beginnerscurSus!

Heb jij altijd al eens een keer willen leren piano spelen, maar heb je tot nu toe de stap nog niet genomen? Kom dan naar onze groepslessen piano voor beginners! Daar leer je de basics wat betreft piano- en keyboardspelen aan de hand van simpele melodieën en akkoorden uit de popmuziek. 

Onze ervaren docent gaat met jou en maximaal 4 andere leerlingen op een ontspannen manier aan de slag, en geeft je voldoende persoonlijke aandacht zodat ook jij de basis snel onder de knie krijgt. 

Dan kan ook jij die droom eindelijk eens waarmaken! 

groepsles piano voor beginners

8-WEEKS Programma

We komen 8 avonden bij elkaar in onze studio’s in Zaandam. Onze ervaren docent zorgt er voor dat je tijdens de les de benodigde instructie ontvangt, zodat je de rest van de week zelf aan de slag kunt om te oefenen. De week erop krijg je weer nieuwe stof aangeboden en zo breiden we jouw vaardigheden steeds verder uit. 

WEEK 1 : NOTEN EN VINGERZETTING

Als eerste is het natuurlijk belangrijk de losse noten te leren spelen. Samen met de docent onderzoek je de noten op de piano of het keyboard en leren je hoe deze zich tot elkaar verhouden. Ook leer je hoe je je vingers op de toetsen kunt plaatsen. 

WEEK 2 : HET NOTENSCHRIFT

De schrijftaal van muziek is het notenschrift. Maar wat betekenen al die bolletjes en vlaggetjes op de notenbalken eigenlijk? Na deze les kun jij eenvoudig notenschrift lezen en je eerste melodieën van bladmuziek spelen!

WEEK 3 : De witte akkoorden

Om de melodieën van de juiste begeleiding te voorzien gebruiken we akkoorden. Akkoorden kunnen zowel vrolijk als droevig klinken, maar hoe werkt dat nou precies? Je leert het in les 3!

WEEK 4 : De ZWARTE TOETSEN

Naast witte hebben we natuurlijk ook de zwarte toetsen op het klavier. Deze week leer je hoe we die noemen en hoe we ze kunnen gebruiken binnen onze akkoorden. 

WEEK 5 : SPELEN VAN EEN MELODIE MET BEGELEIDING

Een veel voorkomende manier van spelen op de piano is het spelen van een melodie, die begeleid wordt door akkoorden. Hiermee geven we het lied een volle klank. Deze week leer je hoe je dat doet!

WEEK 6 : Toonladders

Het spelen van toonladders bevordert je techniek, geeft je meer inzicht in hoe de piano werkt en leert je beter navigeren over de klavier in verschillende toonsoorten. Een waardevolle les dus! 

WEEK 7 : De Blues

Het kenmerkende aan blues is dat het een vast schema volgt van 12 maten, de zogenaamde twelve bar blues. Daarnaast wordt er veel gebruik gemaakt van speelse ritmes zoals swings en triolen. Ook gaan we voor de eerste keer improviseren!

WEEK 8 : OMKERINGEN

Aan de hand van “Let it be” van de Beatles leer jij begeleidend spelen en kijken we naar omkeringen van de akkoorden. Dit is een andere manier van het akkoord aanslaan, zodat akkoorden dichter bij elkaar kunnen worden gevonden.

PLUSpunten HAL-B

DEZE COACH gaaT met jou aan de slag

toetsenist Jaap Snellen

Jaap Snellen

Toetsen / Producer

Jaap en alle soorten toetsen zijn een match made in heaven. Tel er een paar goeie beats bij op en hij is in de zevende hemel. Jaap is naast zijn carrière als muzikant (o.a. Dialoque en Spinshots) altijd muziekleraar geweest en geniet met volle teugen van andere mensen wegwijs maken op instrumenten in verschillende muziekstijlen. Ook is hij actief als componist en producer.

Meest gestelde vragen

Ja, dat is precies waar de cursus op is gericht! Onze docent leert jou de basics van het piano- en keyboardspelen en zorgt er samen met jou voor dat jij na 8 weken je eerste melodieën kunt spelen. 

Instrumenten zijn in onze studio’s beschikbaar en staan op gepaste afstand van elkaar opgesteld. Een eigen instrument is handig om thuis te kunnen oefenen, maar is geen vereiste.

Net als ieder ander moeten ook wij ons natuurlijk aan de maatregelen houden. Onze studio's bieden voldoende ruimte om afstand te bewaren. Verder zorgen we natuurlijk dat iedereen in een veilige en schone omgeving de lessen kan volgen.

ALLES NOG EENS OP EEN RIJTJE

Data, tijden en locatie

De acht groepslessen piano en keyboard voor beginners vinden plaats op maandagavond 23 en 30 augustus, 6, 13, 20 en 27 september, 4 oktober en 11 oktober.

  19u30 tot 20u20    nog 1 beschikbaar!

Muziekschool Hal-B
Oostzijde 381
1508EP  Zaandam

Doelgroep

De les is gericht op beginners vanaf 18 jaar met geen of heel beperkte ervaring op de piano. De groep bestaat uit minimaal 4 en maximaal 6 leerlingen.

WAT JE ALLEMAAL KRIJGT

Prijs

175,-

165,-

Als je je nu inschrijft krijg je 10 euro korting!

HELAAS...

Deze les is vol. Bij voldoende animo kunnen we een extra les inplannen. Als je hiervan op de hoogte wil worden gehouden, vul dan hieronder je naam en e-mailadres in. We nemen dan contact met je op, zodra de nieuwe tijd bekend is.