BEGINNERSCURSUS GITAAR

Wil jij de basics van GITAARspelen leren?
Doe mee aan onze beginnerscurSus VOOR DE JEUGD!

Wil je graag gitaar leren spelen en lijkt het je leuk, om dat in een klein groepje te doen? Kom dan meedoen met onze groepslessen gitaar voor beginners! Daar leer je de basis wat betreft gitaarspelen aan de hand van bekende kinderliedjes en liedjes uit de popmuziek. 

Onze ervaren docent gaat met jou en maximaal 2 andere leerlingen op een gezellige manier aan de slag, en geeft je voldoende persoonlijke aandacht zodat ook jij de basis snel onder de knie krijgt.

En voor je het weet, speel jij ineens gitaar! 

Jeugdlessen gitaar voor beginners

10-WEEKS Programma

We komen 10 middagen bij elkaar in onze studio in Zaandam. Onze docent zorgt er voor dat je tijdens de les alles goed uitgelegd krijgt, zodat je de rest van de week zelf aan de slag kunt om te oefenen. De week erop leer je weer iets nieuws en zo word je steeds een beetje handiger met je gitaar.

WEEK 1 : INTRODUCTIE

Als eerste leer je de verschillende onderdelen van de gitaar kennen. Samen kijken we hoe je je gitaar stemt en leer je hoe je tablatuur (tabs) kunt lezen. Ook leer je hoe je je vingers op de snaren plaatst en speel je je eerste melodietje.

WEEK 2 t/m 4 : AKKOORDEN

In deze 4 weken leer je de belangrijkste akkoorden en hoe je een akkoorddiagram kunt lezen. Je zult zien dat je al snel een eerste liedjes kunt spelen. Door veel te oefenen gaat het spelen steeds soepeler en wordt het spelen van verschillende liedjes steeds gemakkelijker.  

WEEK 5 en 6 : SLAGGITAAR

In twee lessen leren we je verschillende slagjes. Zo kunnen we de akkoorden die we tot nu toe hebben geoefend in verschillende ritmes spelen, waardoor elk liedje weer anders klinkt. Er gaat een wereld voor ons open! 

WEEK 7 : TOKKELEN

Naast slaggitaar, kun je de snaren ook apart aanslaan, dat heet tokkelen. We leren in deze les verschillende tokkelstijlen en gaan aan de slag met een aantal liedjes.

WEEK 8 EN 9 : LES OP MAAT

De inhoud van deze twee lessen wordt volledig aangepast op de behoeften van de groep. Zijn er punten die nog niet zo lekker lopen? Of is er juist behoefte aan extra uitdaging? Onze docent zorgt er voor dat iedereen aan zijn trekken komt! 

WEEK 10 : Afsluiting

Leerlingen die graag een lied presenteren aan hun ouders krijgen daartoe de mogelijkheid. Voor degenen die dat liever niet willen, wordt de les low-profile afgesloten.

gitaar groepslessen jeugd

PLUSpunten HAL-B

DEZE COACH gaaT met jou aan de slag

gitaardocent

Thomas van der Laan

GItaardocent / Allround muziekdocent

Thomas is geïnspireerd door gitaristen als John Mayer, Steve Lukather en Eric Johnson. Met zijn coverband speelt hij alle hits van de sixties tot nu. Hij heeft ervaring met zowel de elektrische als akoestische gitaar en studeert momenteel aan het koninklijk conservatorium in Den Haag.

Meest gestelde vragen

Ja, dat is precies waar de cursus op is gericht! Onze docent leert jou de basics van het gitaarspelen en zorgt er samen met jou voor dat jij na 10 weken je eerste liedjes kunt spelen. 

Ja, voor deze les heb je een eigen gitaar nodig, omdat je niet alleen in de les gitaar gaat spelen, maar ook thuis een gitaar nodig hebt om te oefenen. Zorg dat je een gitaar kiest, die niet te groot of te klein voor je is. Een muziekwinkel als bijvoorbeeld Dirk Heijne in Krommenie kan je hierin goed adviseren.

De volgende maten zijn gemiddeld:

 

Tot ca 6 jaar : 1/4-gitaar
6-8 jaar : 1/2-gitaar
9-11 jaar : 3/4-gitaar
12+ : hele gitaar

Net als ieder ander moeten ook wij ons natuurlijk aan de maatregelen houden. Onze studio's bieden voldoende ruimte om afstand te bewaren. Verder zorgen we natuurlijk dat iedereen in een veilige en schone omgeving de lessen kan volgen.

ALLES NOG EENS OP EEN RIJTJE

Data, tijden en locatie

De tien groepslessen gitaar voor beginners vinden plaats op woensdagmiddag 8, 15, 22 en 29 september, 6, 13 en 27 oktober, 3,10 en 17 november.  (geen les in de herfstvakantie)

Er zijn twee lessen voor kinderen van 6 t/m 9 jaar om 14.30u, 15.10u  of 16.30u. Jeugd van 10 t/m 13 jaar kan terecht om 15.50u. Alle lessen duren 45 minuten.

Muziekschool Hal-B
Oostzijde 381
1508EP  Zaandam

Doelgroep

De lessen zijn gericht op beginners vanaf 6 jaar met geen of heel beperkte ervaring met de gitaar. Elke groep bestaat uit minimaal 2 en maximaal 3 leerlingen.

WAT JE ALLEMAAL KRIJGT

WAT HEB JE VERDER NODIG?

Prijs

142,50

Ten opzichte van € 245 voor privéles!

HELAAS...

Deze les is vol. We kijken op dit moment of we een extra les kunnen inplannen. Als je hiervan op de hoogte wil worden gehouden, vul dan hieronder je naam en e-mailadres in. We nemen dan contact met je op, zodra de nieuwe tijd bekend is.