fbpx

BEGINNERSCURSUS GITAAR

Wil jij de basics van GITAARspelen leren?
Doe mee aan onze beginnerscurSus!

Heb jij altijd al eens een keer willen leren gitaarspelen, maar heb je tot nu toe de stap nog niet genomen? Kom dan naar onze groepslessen gitaar voor beginners! Daar leer je de basics wat betreft gitaarspelen aan de hand van simpele melodieën en akkoorden uit de popmuziek. 

Onze ervaren docent gaat met jou en maximaal 9 andere leerlingen op een ontspannen manier aan de slag, en geeft je voldoende persoonlijke aandacht zodat ook jij de basis snel onder de knie krijgt. 

Dan kan ook jij die droom eindelijk eens waarmaken! 

Beginnerscursus gitaar

8-WEEKS Programma

We komen 8 avonden bij elkaar in onze studio’s in Zaandam. Onze ervaren docent zorgt er voor dat je tijdens de les de benodigde instructie ontvangt, zodat je de rest van de week zelf aan de slag kunt om te oefenen. De week erop krijg je weer nieuwe stof aangeboden en zo breiden we jouw vaardigheden steeds verder uit. 

WEEK 1 : INTRODUCTIE

Als eerste leer je de verschillende onderdelen van de gitaar kennen. Samen kijken we hoe je je gitaar stemt en leer je hoe je tablatuur (tabs) kunt lezen. Ook leer je hoe je je vingers op de snaren plaatst en speel je je eerste melodietje.

WEEK 2 : AKKOORDEN

Deze week leer je drie verschillende akkoorden en hoe je een akkoorddiagram kunt lezen. Hiermee kun je je eerste popliedje al spelen! 

WEEK 3 : MAJEUR EN MINEUR

Akkoorden kunnen zowel vrolijk als droevig klinken, maar hoe werkt dat nou precies? We onderzoeken verschillende mineur akkoorden en je leert je eerste slagritme.

WEEK 4 : HET STANDAARD POPSLAGJE

We bekijken een veel gebruikt slagritme in de popmuziek en leren weer een nieuw akkoord. Met de vier akkoorden die je tot nu toe kent spelen we een volledig nummer.

WEEK 5 : OEFENEN MET HET POPSLAGJE

Met het popslagje wordt een nummer al snel herkenbaar. Daarom besteden we deze les aan het verder oefenen van dit belangrijke slagritme en spelen we meerdere nummers. 

WEEK 6 : TOKKELEN

Naast slaggitaar kun je een akkoord ook tokkelen. Je leert twee verschillende tokkelpatronen, waarmee jij je nummers een wat intiemere sfeer kunt geven.

WEEK 7 : MEER TOKKELEN

We gaan verder met het tokkelen, leren het F akkoord en onderzoeken verschillende maatsoorten. Met deze nieuwe technieken kun je straks nog meer nummers spelen!

WEEK 8 : BARRÉ AKKOORDEn

Met barré akkoorden kun je in principe elk akkoord op de gitaar spelen. Een handig trucje dus! Ook leer je een nieuw slagritme waarmee je een typisch Spaanse sfeer aan je nummers geeft.

Gitaar leren spelen

PLUSpunten HAL-B

DEZE COACH gaaT met jou aan de slag

Gitaardocent Jaap Snellen

Jaap Snellen

Muzikale Duizendpoot

Jaap is naast zijn carrière als muzikant (o.a. Dialoque en Spinshots) altijd muziekleraar geweest en geniet met volle teugen van andere mensen wegwijs maken op verschillende instrumenten.

Meest gestelde vragen

Ja, dat is precies waar de cursus op is gericht! Onze docent leert jou de basics van het gitaarspelen en zorgt er samen met jou voor dat jij na 8 weken je eerste liedjes kunt spelen. 

Instrumenten zijn in onze studio’s beschikbaar. Een eigen instrument is handig om thuis te kunnen oefenen, maar is geen vereiste.

Net als ieder ander moeten ook wij ons natuurlijk aan de maatregelen houden. Onze studio's bieden voldoende ruimte om afstand te bewaren. Verder zorgen we natuurlijk dat iedereen in een veilige en schone omgeving de lessen kan volgen.

ALLES NOG EENS OP EEN RIJTJE

Data, tijden en locatie

De acht groepslessen gitaar voor beginners zijn op maandagavond 19 en 26 oktober, 2, 9, 16, 23 en 30 november en 7 december.

De les begint om 20.45u en duurt een uur.

Muziekschool Hal-B
Oostzijde 381
1508EP  Zaandam

Doelgroep

De les is gericht op beginners vanaf 18 jaar met geen of heel beperkte ervaring met de gitaar. De groep bestaat uit minimaal 3 en maximaal 10 leerlingen.

WAT JE ALLEMAAL KRIJGT

Prijs

145,-

127,-

Als je je nu inschrijft krijg je één les gratis!

HELAAS...

Deze les is vol. We kijken op dit moment of we een extra les kunnen inplannen. Als je hiervan op de hoogte wil worden gehouden, vul dan hieronder je naam en e-mailadres in. We nemen dan contact met je op, zodra de nieuwe tijd bekend is.