BEGINNERSCURSUS GITAAR

Wil jij de basics van GITAARspelen leren?
Doe mee aan onze beginnerscurSus!

Heb jij altijd al eens een keer willen leren gitaarspelen, maar heb je tot nu toe de stap nog niet genomen? Kom dan naar onze groepslessen gitaar voor beginners! Daar leer je de basics wat betreft gitaarspelen aan de hand van simpele melodieën en akkoorden uit de popmuziek. 

Onze ervaren docent gaat met jou en maximaal 9 andere leerlingen op een ontspannen manier aan de slag, en geeft je voldoende persoonlijke aandacht zodat ook jij de basis snel onder de knie krijgt. 

Dan kan ook jij die droom eindelijk eens waarmaken! 

Beginnerscursus gitaar

8-WEEKS Programma

We komen 8 avonden bij elkaar in onze studio’s in Zaandam. Onze ervaren docent zorgt er voor dat je tijdens de les de benodigde instructie ontvangt, zodat je de rest van de week zelf aan de slag kunt om te oefenen. De week erop krijg je weer nieuwe stof aangeboden en zo breiden we jouw vaardigheden steeds verder uit. 

WEEK 1 : INTRODUCTIE

Als eerste leer je de verschillende onderdelen van de gitaar kennen. Samen kijken we hoe je je gitaar stemt en leer je hoe je tablatuur (tabs) kunt lezen. Ook leer je hoe je je vingers op de snaren plaatst en speel je je eerste melodietje.

WEEK 2 : AKKOORDEN

Deze week leer je drie verschillende akkoorden en hoe je een akkoorddiagram kunt lezen. Hiermee kun je je eerste popliedje al spelen! 

WEEK 3 : MAJEUR EN MINEUR

Akkoorden kunnen zowel vrolijk als droevig klinken, maar hoe werkt dat nou precies? We onderzoeken verschillende mineur akkoorden en je leert je eerste slagritme.

WEEK 4 : HET STANDAARD POPSLAGJE

We bekijken een veel gebruikt slagritme in de popmuziek en leren weer een nieuw akkoord. Met de vier akkoorden die je tot nu toe kent spelen we een volledig nummer.

WEEK 5 : OEFENEN MET HET POPSLAGJE

Met het popslagje wordt een nummer al snel herkenbaar. Daarom besteden we deze les aan het verder oefenen van dit belangrijke slagritme en spelen we meerdere nummers. 

WEEK 6 : TOKKELEN

Naast slaggitaar kun je een akkoord ook tokkelen. Je leert twee verschillende tokkelpatronen, waarmee jij je nummers een wat intiemere sfeer kunt geven.

WEEK 7 : MEER TOKKELEN

We gaan verder met het tokkelen, leren het F akkoord en onderzoeken verschillende maatsoorten. Met deze nieuwe technieken kun je straks nog meer nummers spelen!

WEEK 8 : BARRÉ AKKOORDEn

Met barré akkoorden kun je in principe elk akkoord op de gitaar spelen. Een handig trucje dus! Ook leer je een nieuw slagritme waarmee je een typisch Spaanse sfeer aan je nummers geeft.

Gitaar leren spelen

PLUSpunten HAL-B

DEZE COACH gaaT met jou aan de slag

gitaarlessen voor beginners en gevorderden

Anas Khadem Aljamie

GItaardocent

Anas studeerde in zijn thuisland Syrië aan het Conservatorium van Damascus en gaf op meerdere muziekscholen les. Hij speelt niet alleen graag klassieke muziek, maar is ook erg bedreven in de hedendaagse muziek en jazz . Anas leeft voor muziek en het lesgeven. Hij ademt optimisme en positiviteit, waardoor hij een fijne leeromgeving voor zijn leerlingen creëert. Anas' Nederlands is erg goed, maar hij spreekt ook vloeiend Arabisch en Engels.

toetsenist Jaap Snellen

Jaap Snellen

Muzikale Duizendpoot

Jaap ademt muziek. Hij is naast zijn carrière als muzikant (o.a. Dialoque en Spinshots) altijd muziekleraar geweest en geniet met volle teugen van andere mensen wegwijs maken op instrumenten in verschillende muziekstijlen. Ook is hij actief als componist en producer.

Meest gestelde vragen

Ja, dat is precies waar de cursus op is gericht! Onze docent leert jou de basics van het gitaarspelen en zorgt er samen met jou voor dat jij na 8 weken je eerste liedjes kunt spelen. 

Voor deze cursus is een eigen instrument noodzakelijk om thuis te kunnen oefenen. Een muziekwinkel als bijvoorbeeld Dirk Heijne in Krommenie kan je hierin goed adviseren.

Net als ieder ander moeten ook wij ons natuurlijk aan de maatregelen houden. Onze studio's bieden voldoende ruimte om afstand te bewaren. Verder zorgen we natuurlijk dat iedereen in een veilige en schone omgeving de lessen kan volgen.

ALLES NOG EENS OP EEN RIJTJE

Data, tijden en locatie

De acht groepslessen gitaar voor beginners vinden plaats op 23 en 30 augustus, 6, 13, 20 en 27 september, 4 oktober en 11 oktober.

20u30 tot 21u20.

Muziekschool Hal-B
Oostzijde 381
1508EP  Zaandam

Doelgroep

De les is gericht op beginners vanaf 18 jaar met geen of heel beperkte ervaring met de gitaar. De groep bestaat uit minimaal 5 en maximaal 6 leerlingen.

WAT JE ALLEMAAL KRIJGT

Prijs

175,-

165,-

Als je je nu inschrijft krijg je 10 euro korting!

HELAAS...

Deze les is vol. We kijken op dit moment of we een extra les kunnen inplannen. Als je hiervan op de hoogte wil worden gehouden, vul dan hieronder je naam en e-mailadres in. We nemen dan contact met je op, zodra de nieuwe tijd bekend is.